Velkommen til vår side

Vi ønsker med dette velkommen til vår side, Virtuelle Turer. På denne nettsiden, samt våre sosiale medier, ønsker vi å publisere turer vi har vært på gjennom bilder, film og generell informasjon. Turene vil med tiden være fra rundt om i verden, når Covid-19 har dempet seg, men i første omgang reiser vi rundt i Norge. Vi ønsker å ta deg med på fotturer, sykkelturer, byvandring, bilturer, attraksjoner og mye mer, slik at du som av en eller annen grunn ikke har mulighet til å fysisk være til stede kan sitte hjemme i godstolen og være med allikevel.

Dette turkonseptet kom til etter å ha jobbet med ALS-pasienter i mange år og skrevet bacheloroppgave om samme tema. Vi innså at det er mange mennesker som av en eller annen grunn ikke har mulighet til å oppleve det vi andre tar for gitt, og bestemte oss for å dele noen av disse opplevelsene. Vi ønsker samtidig å gjøre siden appellerende for de turlystne menneskene som har mulighet til å gå og reise, ved å dele generell informasjon om hvor man går, parkering, fasiliteter, egne erfaringer og lignende for å hjelpe de som ønsker å planlegge en tur der vi har vært. Ved å se på filmene vi legger ut, kan man også se om turen er verdt å dra på.

Filmene vi deler vil ta seerne med på store deler av turen for å gi et best mulig inntrykk av hvordan dette er, og kanskje motivere og inspirere de som har mulighet å ferdes. Vi vil prøve å holde lengden på hver film til rundt 30 – 40 minutter, men dette vil også avhenge noe av lengden på opplevelsen. Ved å legge filmene på YouTube gir vi dere muligheten til å spole frem for å hoppe over det som kan føles langtekkelig, eller stoppe filmen for å notere veiskiller og lignende.
Detaljer om turen prøver vi å gjøre så relevant og kortfattet som mulig, som hvordan man kommer seg til starten av turen, hva det eventuelt koster for å komme inn og hvorvidt det er fasiliteter som toalett, kiosk og internett på området. Vi prøver også å dele noe historie om området, om det er noe informasjon å oppdrive, og vi deler vår vurdering av opplevelsen. MapMyFitness er vår foretrukne GPS-applikasjon, som vi bruker for å registrere hvor vi går. Fra denne deler vi informasjon om turen vi gikk, GPS-koordinater via GPX (som kan lastes ned og brukes i de fleste GPS-enheter), og MapMyFitness Routes (slik at man kan følge akkurat samme rute med MapMyFitness).

I tillegg til å dele våre turer på denne siden, deler vi også noe informasjon, bilder og film på Facebook, Instagram og YouTube. Følg oss gjerne der for å se de nyeste turene så fort vi har lagt dem ut.

Vi håper du liker denne siden, og bruker den for å oppleve noe du ellers ikke ville ha mulighet til, eller for å få inspirasjon for din neste tur. God fornøyelse.

De vennligste hilsener,
Virtuelle Turer

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.