Akerselva

Adkomst og parkering

Med bil kjører du Ring 3 / Rv 150 og ta av mot Storo. Følg Grefsenveien nordover helt opp, og fortsett på Midtoddveien og deretter Myrenveien. Her finner du en stor utfartsparkering, Kjelsås-Oset utfartsparkering. Du finner starten av turen ved å gå nordover fra parkeringen mot Maridalsvannet langs togskinnene, og går under undergangen.

Med tog eller buss går du av ved Kjelsås.

Kort om Akerselva

Akerselva renner ut fra Maridalsvannet, som er den viktigste drikkevannskilden i Oslo, og gjennom bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. Elva renner omsider ut i Oslofjorden ved Paulsenkaia i Bjørvika. Elva er 9,8 km lang og har et fall på 149 meter. Det er et rikt flora og fauna rundt, og mye fisk som laks, ørret og ørekyti vannet.

I middelalderen ble denne elven kalt Frysja, tolket som «den kalde» etter verbet «fryse». «Vatterlandets, Grønlands og Piipervigens beboere» ble i et kongelig reskript av 17. oktober 1636 befalt å bygge i Christiania, hvis de hadde råd til det. De som ikke hadde penger nok skulle flytte til strøket ved «Aggershuses elv» mellom Sagene og nåværende elvemunning. Fordi navnet på elven var for tungvint ble det kortet ned til Agers elv, som senere ble til Akerselva.

Vurdering

Dette er en særdeles fin tur som alle kan klare å gå. Det tar rundt to timer å gå ned til Grønland Torg, men det er mange muligheter for å stoppe opp for en kaffe, matbit eller lignende. Det finnes også flere strender og badeplasser langs Akerselva, som Frysja Badekulp, Nydalsdammen og Nydalen Elvebad. Om du parkerer ved Oset er det langt å gå tilbake når du endelig har kommet deg til Grønland Torg, og da er det kun oppoverbakke i tillegg. Alternativ retur vil være kollektivt eller elsparkesykkel. God tur!

Mer info finner du her

Når vi var her

25.07.2021

Adresse

Akerselva, Oslo, Norge

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering og toaletter

Passer for

Vurdering

10/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

2

timer

Distanse (en vei)

10

km

Høyde

149

moh

Stigning

149

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.