Bjønnåsen i Rælingen

Adkomst og parkering

Med kollektivt tar du tog til Lørenskog og buss 362 til Marikollen. Med bil tar du av fra E6 mot Karihaugen, og fortsetter mot Lillestrøm. Etter Rælingstunnellen tar du til høyre og følger Fv120 mot Fjerdingby, og videre mot Marikollen. Det er godt skiltet. Følg veien helt opp til skianlegget. Her er det greit med plasser, og gratis.

Kort om Bjønnåsen i Rælingen

Bjønnåsen ligger i Rælingen kommune, Viken fylke og er en del av Østmarka. Den ligger 396 meter over havet, og det er rundt 3,5 km opp dit på kupert vei. Det er sannsynlig av de første menneskene i Rælingen holdt til her i steinalderen for å jakte etter rein, men også bjørnejakt var vanlig og derav navnet. Denne åsen har også blitt brukt til å denne varder, og under 2. verdenskrig samlet folk seg her oppe for å feire 17. mai ulovlig. Bjønnåsen er også kommunens tusenårssted.

Vurdering

Stien opp til Bjønnåsen er kupert, altså mye stein og ujevnt terreng, og i tillegg er det for det meste oppoverbakke og kan være noe krevende. Når det er sagt, så er utsikten fra toppen verdt bryet. Utsikten mot nord er helt utrolig. Du ser alt, fra Romsås og Tryvannstårnet til Haukåsen radar. Det er satt opp en retningsskive av Bjønnåsens venner, som vil hjelpe deg med navnet på toppene i det fjerne, og det er en passe stor rasteplass. Etter besøket på Bjønnåsen anbefaler vi en tur bort til Marikollslottet for å nyte utsikten sørover.

Mer info finner du her

Når vi var her

22.09.2020

Adresse

Tangerudvegen 1, 2008 Fjerdingby

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Passer for

Vurdering

8/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

1

timer

Distanse (en vei)

2,19

km

Høyde

396

moh

Stigning

159

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.