Bogstadvannet

Adkomst og parkering

Med bil kjører du Ring3 / Rv150 mot Smestad/Bogstad, og kjører Sørkedalsveien helt til du kommer til Bogstadvannet. Med kollektivt tar du buss 41 til Bogstad badeplass.

Kort om Bogstadvannet

Bogstadvannet er en innsjø som ligger 145 meter over havet, og grenser til både Bærum og Oslo. Vannet får sitt tilløp hovedsakelig fra Sørkedalselva, og renner via Lysakerelva ut i Oslofjorden. Vannet er ca 2 km langt, 10 meter dypt og er et ypperlig å bade i om sommeren når badekvaliteten er god. Se her om kvaliteten er god. Vannet ble på 1700-tallet kalt Fådvannet, og var på denne tiden mindre enn det det er i dag. Wedel Jarlsberg bygget en kistedam i 1869 som hevet vannet ytterligere 2 meter, og kalte det nye vannet Bogstadvannet. I 1913 bygget Carl Otto Løvenskiold en ny demning.

Vurdering

Området er ypperlig for fotturer, skiturer, bading, grilling og avslapping. Det er ganske enkelt å komme seg hit, og gratis parkering finner man rett ved badestranden. Man kan også komme hit med buss, ved å ta rute 41 og gå av på Bogstad badeplass.

Mer info finner du her

Når vi var her

13.10.2020

Adresse

Bogstadvannet badeplass, 0757 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Vurdering

10/10

Annonse

Parkering

Kart

Høyde

145

moh

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.