Gaupekollen

Adkomst og parkering

Med bil kjører du Ring3 / Rv150 og tar av mot Maridalen. Følg Maridalsveien helt til Skar leir. Med kollektivt tar du buss 51 til Skar.

Kort om Gaupekollen

Med en høyde på 524 meter over havet er Gaupekollen det 11. høyeste fjellet i Oslo. Fjellet ligger i Mellomkollen naturreservat, der det også finnes mange lignende topper i nærheten. Under en kilometer unna, i sørøstlig retning mot Movatn, finner du også flyvraket i Hansakollen som kan være verdt et besøk en gang.

Vurdering

Turen opp til Gaupekollen går fra parkeringen ved Skar leir. Du må gå noen hundre meter tilbake den veien du kom fra med bil, over broen og følg hele svingen til du møter en vei til venstre. Her er det også skiltet. Gå gjennom gården, og fortsett tråkket løype og skilting hele veien opp. Dette er en fin tur og god trening, men vi anbefaler å gå turen om sommeren da det ikke er tråkket sti hele veien opp. Alternativt ta med truger. Det er sjelden du møter folk langs denne stien, da det ikke er den mest populære ruta å gå; men utsikten er rett og slett vakker. Med Oslo i det fjerne, samt Maridalsvannet og Nordmarka.

Mer info finner du her

Når vi var her

26.01.2021

Adresse

Gaupekollen, 0891 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Passer for

Vurdering

8/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

3

timer

Distanse (en vei)

3,8

km

Høyde

534

moh

Stigning

335

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.