Glassberget på Årvollåsen

Adkomst og parkering

Turen begynner ved Årvoll utfartsparkering. Med bil kommer du hit ved å kjøre Rv4 mot Bjerkebanen, og tar av mot Årvoll / Bjerkebanen. Kjør mot Årvoll, og følger denne veien (Årvollveien) helt i enden til du ser en stor parkeringsplass, rett ved Isdammen. Stien finner du fra sørsiden av Isdammen, blåmerket. Med kollektivt tar du buss 25, 31 eller 33 til Tonsenhagen, går nordover langs Anna Rogstads vei til du kommer til en stor sti i nærheten av Lykketrollet familiebarnehage.

Det er i utgangspunktet mange stier som leder til Årvollåsen og Glassberget, så det er bare å følge en blåmerket sti oppover.

Kort om Glassberget på Årvollåsen

Glassberget på Årvollåsen ligger 300 meter over havet i Lillomarka i Oslo, og er et utkikkspunkt mot Oslo sentrum sørvestover og Tryvannshøgda nordvestover.

Vurdering

Turen opp er i utgangspunktet ganske kort fra parkeringen, men her kan du selv velge lengde eller inkludere dette som et stoppested på en lengre tur for eksempel fra Romsås eller Grefsenkollen. Det er en uforglemmelig utsikt fra toppen, med flere tillagde bålplasser og et fint sted å slenge opp et telt eller en hengekøye.

Mer info finner du her

Når vi var her

19.03.2021

Adresse

Glassberget, 0593 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Passer for

Vurdering

8/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

0,3

timer

Distanse (en vei)

1,2

km

Høyde

300

moh

Stigning

86

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.