Haukåsen Radar fra Mariholtet

Adkomst og parkering

Ta bussene 76 og 79 til Welding Olsens vei, ved Skullerud skole. Med bil kjører du til Skullerud skole og parkerer ved «Rustadsaga parkering». Fra parkeringen går det en bratt vei oppover til høyre for barnehagen. Her er det merket mot Rustadsaga. Fra Rustadsaga følger du skilting hele veien opp til Mariholtet, og videre opp til Haukåsen.

Kort om Haukåsen Radar fra Mariholtet

Haukåsen ligger 357 meter over havet, og ligger i Østmarka i Oslo. «Golfballen», eller radartårnet, kan skues fra mange steder i Oslo og inneholder radar for lufttrafikken over Østlandet. Dette styres fra kontrollsentralen i Røyken. Fra Haukåsen går det mange stier videre innover i skogen.

Vurdering

Turen opp til Haukåsen er fin, men ganske lang fra Rustadsaga parkering. Stien er god å gå på, og kan absolutt ferdes av barn og funksjonshemmede, men i tillegg til lengden er det samtidig mye oppover. Det er et toalett ved Bremsrud bålplass, men ingen oppe ved radaren. Uten å ha vært her før håpet vi på forhånd på litt utsikt over byen ettersom været var med oss, men man ser for det meste trær og fjell i horisonten. Allikevel en fin tur, med en «pitstop» på Mariholtet Sportsstue og Elvåga demning for en liten hvil.

Mer info finner du her

Når vi var her

08.10.2020

Adresse

Haukåsen radar, 1061 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter og kiosk

Passer for

Vurdering

6/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

4

timer

Distanse (en vei)

8,52

km

Høyde

357

moh

Stigning

157

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.