Losby Gods

Adkomst og parkering

Fra Triaden kjøpesenter i Lørenskog følger du Losbyveien helt ned. Før oppoverbakken mot gården finner du en stor parkeringsplass på venstre hånd.

Kort om Losby Gods

Da skogsgårdene Losby, Vestmork og Østmork ble slått sammen, ble det bygget små sagbruk rundt 1500-tallet. De første husmannsplassene kom på 1600-tallet, og husmennene jobbet for Losby Bruk som sagbruks- og skogsarbeidere. På midten av 1800-tallet overtok Meyer-familien eiendommen, opp bygget ca 1000 kvm godsbygning med ballsaler, jaktsalonger, soverom mm. Barnebarnet til Lorentz Meyer flyttet inn på godset i 1893 sammen med sin kone, men Lorentz Meyer Boeck og Kathrine Brinch fikk kun ett barn som døde dagen etter, så godset ble derfor overlatt til Kathrines søsken og deres barn da hun gikk bort. Godset ble tømt for eiendeler og fordelt på arvingene, og deretter låst i 1959. I 1985 ble godset kjøpt av Fjellheim som etter 12 års ventetid fikk tillatelse til å renovere huset til det vi kjenner det i dag. 2. oktober 1999 åpnet det igjen, med restaurant, konferansesaler, selskapslokaler, bar, golfbane av internasjonal standard, 70 doble soverom mm.

Vurdering

En tur rundt Losby golfbane er å anbefale alle som har mulighet å komme hit, særlig de som bor i området. Turen vi gikk var på rundt en time, men det er mange stier videre innover i skogen hvis man ønsker seg en lengre tur. Turene er godt skiltet fra parkeringsplassen. Turstien vi gikk er bred og jevn, og passer derfor godt for barn og funksjonshemmede. Naturen og utsikten er fortreffelig uansett sesong.

Mer info finner du her

Når vi var her

21.09.2020

Adresse

Losbyveien 270, 1475 Finstadjordet

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Passer for

Vurdering

6/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

0,8

timer

Distanse (en vei)

3,87

km

Høyde

180

moh

Stigning

20

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.