Lutvann

Adkomst og parkering

Med bil kjører du E6 til Trosterud i Oslo, og følger Dr. Dedichens vei hele veien opp til du får en passe stor parkeringsplass på venstre side, rett til venstre for Lutvann leir. Her er det gratis å parkere. Med kollektivt tar du buss 69 og går av på Ole Messelts vei.

Fra både parkeringsplassen og bussholdeplassen går du forbi leieren, sørover, og finner stien rett ved (godt merket). Fortsett stien innover til du møter Lutvann.

Kort om Lutvann

Lutvann ligger i Østmarka i Oslo rett ved Lutvann leir, 205 meter over havet. På det dypeste er vannet 55 meter, det ble demmet opp tre meter med en demning i sør i 1914.

Navnet kommer av husmannsplassen Lut som lå under Trosterud gård, senere under Sarabråten. I 1897 ble vannet kjøpt opp av kommunen for å benyttes som drikkevann, og området ble derfor revet. Vannuttaket ble nedlagt i 1974 og er nå kun reservedrikkevann. I 1997-1998 var det en stor lekkasje her i forbindelse med bygging av tog-tunnelen Romeriksporten. Nå blir vannet blant annet brukt til fisking med fiskesorter som ørret, abbor, norsk røye, kanadarøye, bekkerøye, sticklebackog ørekyt. Det er også en fin badeplass på nordsiden av vannet, rett ved militærleieren og knappe 1 km fra en gratis parkeringsplass ved leieren.

Vurdering

Lutvann er et fint bade -og fiskevann med kort avstand fra bussholdeplass, t-bane og parkeringsplass. Det er godt tilrettelagt for bading for alle, inkludert barn og funksjonshemmede, og toalettet ligger rett i nærheten. Det er også muligheter for å fiske, samt gå fine turer i området som for eksempel rundt Lutvann (ca 5km / 1 times tid), opp til Haukåsen Radar, bort til Nøklevannet, Mariholtet eller Rustadsaga for å nevne noe. Det er også mange gode steder å benytte hengekøye.

Mer info finner du her

Når vi var her

20.04.2021

Adresse

Lutvann, 0676 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter

Passer for

Vurdering

7/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

0,3

timer

Distanse (en vei)

1,3

km

Høyde

205

moh

Stigning

36

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.