Mariholtet fra Rustadsaga

Adkomst og parkering

Ta bussene 76 og 79 til Welding Olsens vei, ved Skullerud skole. Med bil kjører du til Skullerud skole og parkerer ved «Rustadsaga parkering». Fra parkeringen går det en bratt vei oppover til høyre for barnehagen. Her er det merket mot Rustadsaga. Fra Rustadsaga følger du skilting hele veien opp til Mariholtet.

Kort om Mariholtet fra Rustadsaga

Mariholtet er en turisthytte i Østmarka i Oslo. Hytten ligger ved Elvåga, som er et vann delt mellom Oslo og Viken fylke. Rundt 1390-tallet nevnes gården Elvaagen i Guddalen, og hørte til Furuset sogn i middelalderen. Etter svartedauden, som herjet voldsomt i dette området, forsvinner gården fra skriftlige kilder. Mariholtet har senere vært husmannsplass for Ellingsrud gård, men ble kjøpt av Aker kommune i 1917 og ble ferdigstilt slik den er i dag i 1971. Det finnes mange stier til denne hytten og videre innover i Østmarka. Fra Rustasaga og Ellingsrud tar det rundt 1,5 time å gå, og det er gratis parkering for de som ikke bor i nærheten.

Vurdering

Fotturen til Mariholtet var fin, med mye herlig natur og utsikt på vei opp. Stien er bred og jevn hele veien, så det vil være mulig for barn og funksjonshemmede å bli med. Turen er dog noe lang, så det vil være lurt å ta med mat og drikke, og kanskje ta en pause eller to for eksempel langs Nøklevannet. Det er toalett omtrent halvveis, ved Nøklevannet, samt oppe ved Mariholtet. Fra denne hytten gikk vi videre til Elvåga demning og Haukåsen Radar, som også er verdt en tur til for de som orker.

Mer info finner du her

Når vi var her

08.10.2020

Adresse

General Ruges vei 94, 0693 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter og kiosk

Passer for

Vurdering

7/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

2,6

timer

Distanse (en vei)

6,62

km

Høyde

200

moh

Stigning

151

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.