Ramstadsjøen

Adkomst og parkering

Med bil kjører du Fv120 til Smestad, ta av mot Tristilveien og parker til venstre etter Espira Tristilbakken. Med kollektivt tar du buss 350 og går av på Engerhagan. Gå noen meter nordover, og ta veien til venstre opp Tristilveien. Følg denne veien helt ned. Stien finner du til venstre etter grusbanen.

Kort om Ramstadsjøen

Ramstadsjøen ligger 268 meter over havet, i Østmarka i Rælingen kommune, i Viken fylke. Tidligere ble vannet brukt som en drikkevannskilde, men er nå kun bade- og fiskevann med fisk som abbor og ørret.

Ved vannet ligger Huldreheim, en stor og familievennlig hytte med 8 sengeplasser fordelt på to rom, samt 10 madrasser på hemsen. Hytta ble gitt til DNT av Håkon Ljøgodt. Huldreheim er ikke åpen, men kan reserveres på DNT sine sider. Se her for mer info.

Vurdering

Turen går innover i skogen på fin sti, godt merket med blå farge og skilting hele veien til Ramstadsjøen. Om vinteren er stien preppet for ski og fottur et stykke innover, og deretter godt tråkket videre innover. Det tar kun en halv time å gå til vannet, men om du ønsker en lengre tur er det flere stier videre innover. Ramstadsjøen er et koselig vann å stoppe ved, med mulighet for å telte, bade og fiske. Om vinteren er det mulig å gå på ski over vannet.

Mer info finner du her

Når vi var her

29.01.2021

Adresse

Ramstadsjøen, 2009 Nordby

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering

Passer for

Vurdering

8/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

1

timer

Distanse (en vei)

2,1

km

Høyde

268

moh

Stigning

58

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.