Tretindanibba

Adkomst og parkering

Følg Fv63 mot Eidsvatnet, og ta av rett etter eller før Solvang Camping alt etter som hvilken retning du kjører. Parkeringsplassen er passe stor og enkel å få øye på.

Kort om Tretindanibba

Tretindanibba finner du i Eidsdal, i Fjord kommune. Toppen ligger 1528 meter over havet, har en stigning på rundt 1100 meter og er ca 7 km en vei. Turen er godt merket hele veien, med «V», da dette ligger i verdensarv-området. Oaldsvatnet, rett før toppen, er et fint fiskevann. (Fiskekort må kjøpes i boksen ved parkeringsplassen.) Siste delen av turen er ganske bratt med mye løs stein i terrenget, så det er viktig å være forsiktig både på vei opp og ned.

Vurdering

På toppen av verden! I allefall føles det sånn. Dette er en fantastisk tur fra begynnelse til slutt. Langs den godt markerte stien oppover renner smeltevannet fra snøen og byr på rent, iskaldt vann. Ta derfor ikke med stor drikkeflaske, men fyll ofte på vei oppover. Toppen byr på det mest spektakulære av utsikter, og gjør det verdt jobben opp. Det tar ca 7 timer tur / retur, men beregn god tid med mange pauser, ta med godt fottøy da det er mye snø på deler av turen, og ta med godt med mat.

Mer info finner du her

Når vi var her

24.07.2020

Adresse

Eidsvatnet parkering, 6215 Eidsdal

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter

Passer for

Vurdering

10/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

7

timer

Distanse (en vei)

7

km

Høyde

1521

moh

Stigning

1100

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.