Tryvannstua

Adkomst og parkering

Med t-bane tar du linje 6 mot Sognsvann, og går av på endestasjonen. Med buss tar du rute 25 mot Lørenskog, og går av ved Kongleveien. Med bil kjører du mot Rikshospitalet, men tar av mot Sognsvann (se skilting) og følger denne veien helt opp til parkeringsplassen.

Kort om Tryvannstua

Tryvann ligger i Nordmarka i Oslo, og er blant annet kjent på grunn av Tryvannstårnet og Oslo Vinterpark. Ved Tryvann finnes også Tryvannsstua, som ligger rett ved Store Tryvannet, Lille Tryvannet og Skomakertjern. I 1933 ble slalombakkene i Tryvann tatt i bruk, og det ble arrangert skirenn allerede første året. Det er totalt 18 bakker av ulik vanskelighetsgrad, 11 heiser, skiskole, mulighet for å leie utstyr, kafeer og mye mer. Tryvannsstua har tatt i mot gjester i over 15 år, og ligger idyllisk til rett ved Store Tryvann. Her serverer de litt forskjellig mat og drikke, og har mange sitteplasser både ute og inne.

Vurdering

Turen opp til Tryvannstua gikk fra Sognsvann gjennom Måneskinnsløypa. Selve Måneskinnsløypa er nok best egnet å gå en varm sommerdag eller om vinteren, når snøen har lagt seg. Nå i høst var denne løypa veldig fuktig, og ikke å anbefale. Det er mulig å gå en annen vei enn denne, noe vi anbefaler på denne tiden av året. Resten av turen gikk fint, på bred og jevn grusvei. Tryvannstua var en fin stue, og de serverte meget smakfulle kanelboller.

Mer info finner du her

Når vi var her

07.10.2020

Adresse

Bomveien 50, 0782 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter og kiosk

Passer for

Vurdering

5/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

3,2

timer

Distanse (en vei)

7,29

km

Høyde

398

moh

Stigning

249

m

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.