Tyskertoppen (Korsvolltoppen)

Adkomst og parkering

Med t-bane tar du linje 6 mot Sognsvann, og går av på Sognsvann; eller Kringsjå for enda kortere gange. Med buss tar du rute 25 mot Lørenskog, og går av ved Korsvollbråtan. Da er du rett ved inngangen til Tyskertoppen. Med bil kjører du mot Rikshospitalet, men tar av mot Sognsvann (se skilting) og følger denne veien helt opp til parkeringsplassen.

Kort om Tyskertoppen (Korsvolltoppen)

Korsvolltoppen fikk navnet Tyskertoppen etter at tyskerne i 1940 plasserte en luftvernartilleristilling her. Det var i tillegg plassert ut seks 88 mm luftvernkanoner og en radar, det var bygd 5-6 brakker for befalet og en bunker var sprengt ned i fjellet. Det var også et minefelt ved Carl Kjelsens vei. Det ble ikke benyttet mye under krigen, men da amerikanerne bombet Kjeller i 1944 ble de skutt på fra blant annet denne stillingen.

Vurdering

Det er ikke langt fra Sognsvann til Tyskertoppen, men du kan for eksempel gå en runde langs Carl Kjelsens Vei, via Tyskertoppen, ned til Akerselva, opp til Maridalsvannet og hjem hvis du ønsker lengde på turen. Tur, kort eller lang, det er absolutt verdt et besøk til Tyskertoppen. Du har interessant historie, samt god utsikt over Oslo. Da vi var her var det vedlikehold av området så vi kunne ikke bevege oss helt bort til bygget.

Mer info finner du her

Når vi var her

19.03.2021

Adresse

Tyskertoppen, 0873 Oslo

Reisetype

Vanskelighetsgrad

Annen info

Gratis parkering, toaletter

Passer for

Vurdering

6/10

Annonse

Parkering

Kart

Tid (t/r)

0,25

timer

Distanse (en vei)

2,27

km

Høyde

170

moh

Del denne turen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Annonse

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.